opdrachtgevers > diensten

Duurzame Inzetbaarheid

De arbeidsmarkt is enorm krap en nieuwe medewerkers verlaten de organisatie vaak al na 3 tot 6 maanden. Het grote verloop van medewerkers is problematisch voor een bedrijf, het kost veel tijd en resources die het bedrijf anders beter kan inzetten. Het binden en boeien van je medewerkers is van enorm belang. Het recruitment proces stopt niet bij het aannemen van een geschikte kandidaat, het loopt nog veel langer door. Genius Recruitment helpt je te voorkomen dat deze medewerkers, die met veel moeite geworven zijn, al snel vertrekken. 

Wij ontzorgen de opdrachtgever die gaat voor duurzame inzetbaarheid en zijn medewerker wil binden aan de organisatie. De eerste 6 maanden van het dienstverband begeleiden wij de medewerkers door te checken hoe het gaat, of de verwachtingen zijn uitgekomen en wat de wensen zijn voor de toekomst. De manager in de organisatie speelt een belangrijke rol in de binding van de medewerkers. Wij betrekken de manager bij onze begeleiding en geven indien gewenst advies over het voeren van de gesprekken en de inhoud daarvan. Ga jij voor duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers, Genius Recruitment helpt jouw bedrijf verder!

Waarom wij?

Met onze passie en ervaring voor het vinden van de juiste kandidaat voor onze opdrachtgevers luisteren wij met oprechte interesse naar jouw behoefte en wensen zodat wij de juiste kandidaat kunnen werven. Dit doen wij door proactief te zoeken naar kandidaten die ook matchen met jouw bedrijfscultuur. Wij bieden een open en transparante manier van communiceren.

 
 
 
 

Proces

 
1

onboarding

Begeleiding van kandidaat bij de eerste twee weken van het inwerktraject. Hierin bespreken we of het inwerktraject goed verlopen is, hoe de kennismaking met de organisatie verloopt (cultuur, omgangsvormen en organisatie structuur) en of de medewerker zich betrokken en thuis voelt bij de organisatie. Eventuele verbeterpunten worden gedeeld met de opdrachtgever.
 
2

Happy Check

Een 1 op 1 gesprek met de medewerker na 2 maanden. Tijdens dit gesprek bespreken we hoe het persoonlijk gaat, hoe het werk bevalt, of de verwachtingen zijn uitgekomen en of het functieprofiel klopt. Daarnaast vragen we naar eventuele aandachtspunten.
 
3

Persoonlijke ontwikkeling

Een 1 op 1 gesprek na 5 maanden waarop we onder andere bespreken of de medewerker zich verbonden voelt met de organisatie. Daarnaast bespreken we of hij/zij zich verder wilt ontwikkelen, wat de drijfveren talenten en ambities zijn en of er nog behoefte aan een training of een opleiding. Ook bespreken we de verwachtingen voor de komende maanden.