opdrachtgevers > diensten

Recruitment Outsourcing

Heb je als MKB organisatie geen dedicated recruiter, maar heb je wel meer dan één vacature op jaarbasis? Of wil je HR of de hiring manager ontzorgen? Dan kan Genius Recruitment jou helpen! Bij recruitment outsourcing werven wij vanuit de naam van de organisatie, zodat we ook kunnen bouwen aan jouw employer brand. Door een recruiter aan te nemen die vanuit de naam van de organisatie werkt zorg je dat de zichtbaarheid als werkgever in jouw doelgroep vergroot. 

Samen zoeken we naar een recruitment oplossing die het beste bij jouw organisatie past. Wij ontzorgen jouw organisatie met het werven van nieuw personeel, waardoor jij je kan blijven focussen op de core business.

Maak gebruik van de recruitment outsourcing diensten van Genius Recruitment, omdat:

  • het helpt bij het vinden van kandidaten van hoge kwaliteit
  • het helpt bij het verminderen van het verloop van personeel
  • het zowel tijd als geld bespaart
  • het een concurrentievoordeel oplevert
  • je zelf op de core business kunt focussen
 
 
 
 

Proces

 
1

Intakegesprek vacature

Het is belangrijk om helder te definiëren waar de organisatie op zoek naar is. Wat is het functie- en kandidaat profiel?
2

Opstellen wervende vacature vacaturetekst

Wanneer het functie- en kandidaat profiel duidelijk is gedefinieerd stellen wij een wervende vacaturetekst op.
3

Recruitment marketing

De volgende stap is om de juiste doelgroep te benaderen. Zo wordt de vacature niet alleen op onze eigen website geplaatst, maar ook andere jobboards en kunnen online campagnes worden uitgevoerd.
4

Prescreening & kennismakings- gesprekken

In deze fase van het proces wordt een prescreening van mogelijke kandidaten uitgevoerd. Potentiële kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
 
5

Aanleveren profiel & gespreksverslag

Het profiel en de gespreksverslagen van kandidaten die mogelijk geschikt zijn voor de positie worden aangeleverd aan de organisatie.
6

Inplannen sollicitatie-gesprekken

De eerste sollicitatiegesprekken met de kandidaten worden ingepland.
7

Feedback rondes

Eventuele vervolggesprekken worden ingepland met de overgebleven kandidaten.
8

Advies & begeleiding

Tijdens dit gehele proces bieden wij advies en begeleiding over de inrichting van het sollicitatieproces, de onderhandelingsfase en het aanbod.