opdrachtgevers > diensten

Werving & Selectie

Het vinden van de juiste kandidaat binnen de huidige, competitieve markt is een intensief proces. Genius Recruitment helpt je bij het identificeren, selecteren en aantrekken van de juiste kandidaat voor jouw vacature. Voor het werven van geschikte kandidaten maken we gebruik van ons eigen netwerk en database. Bovendien maken we gebruik van verschillende sourcing tools, diverse jobboards en vacature platforms. Daarnaast zetten we ook nog doelgroep gerichte campagnes op. 

Maak gebruik van de werving & selectie diensten van Genius Recruitment, wanneer:

  • je zoekt naar vast personeel
  • je advies nodig hebt om het juiste kandidaat profiel op te stellen
  • je hulp nodig hebt bij het bereiken van potentiële kandidaten
  • je zelf geen tijd hebt voor een uitgebreide zoektocht

Waarom wij?

Met onze passie en ervaring voor het vinden van de juiste kandidaat voor onze opdrachtgevers luisteren wij met oprechte interesse naar jouw behoefte en wensen zodat wij de juiste kandidaat kunnen werven. Dit doen wij door proactief te zoeken naar kandidaten die ook matchen met jouw bedrijfscultuur. Wij bieden een open en transparante manier van communiceren.

 
 
 
 

Proces

 
1

Intakegesprek vacature

Het is belangrijk om helder te definiëren waar de organisatie op zoek naar is. Wat is het functie- en kandidaat profiel?
2

Opstellen wervende vacature vacaturetekst

Wanneer het functie- en kandidaat profiel duidelijk is gedefinieerd stellen wij een wervende vacaturetekst op.
3

Recruitment marketing

De volgende stap is om de juiste doelgroep te benaderen. Zo wordt de vacature niet alleen op onze eigen website geplaatst, maar ook andere jobboards en kunnen online campagnes worden uitgevoerd.
4

Prescreening & kennismakings- gesprekken

In deze fase van het proces wordt een prescreening van mogelijke kandidaten uitgevoerd. Potentiële kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
 
5

Aanleveren profiel & gespreksverslag

Het profiel en de gespreksverslagen van kandidaten die mogelijk geschikt zijn voor de positie worden aangeleverd aan de organisatie.
6

Inplannen sollicitatie-gesprekken

De eerste sollicitatiegesprekken met de kandidaten worden ingepland.
7

Feedback rondes

Eventuele vervolggesprekken worden ingepland met de overgebleven kandidaten.
8

Advies & begeleiding

Tijdens dit gehele proces bieden wij advies en begeleiding over de inrichting van het sollicitatieproces, de onderhandelingsfase en het aanbod.