Over Genius Recruitment

Bij Genius Recruitment geloven we dat iedereen een genius is, oftewel een genie. Iedereen is uniek in zijn soort en wij brengen genieën graag bij elkaar. Onze missie is het verbinden van unieke mensen aan bedrijven. 

“Everyone is a genius. But if you judge a fish on its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

– A. Einstein

Genius Recruitment ontzorgt en neemt het volledige wervingstraject uit handen. We nemen de tijd om je beter te leren kennen, zodat we de kandidaten aan de juiste organisatie koppelen. Daarbij vinden we het belangrijk om meer te weten over het bedrijf, de mensen binnen het bedrijf en de toekomstplannen. Dan pas kunnen wij de juiste match maken. Wij zijn transparant en maken duidelijke afspraken vooraf. Ons vizier staat altijd open, of het nu gaat om één functie of een groeitraject waarbij meerdere functies ingevuld moeten worden. Wij doen het allemaal! 

Voor opdrachtgevers

Onze focus ligt bij zowel nationale als internationale (MKB) bedrijven. We zijn een betrokken partner en bieden verschillende recruitment oplossingen. Wij richten ons op MBO+ niveau kandidaten voor onder andere kantoorfuncties, sales functies en buitendienst functies. Wij ontzorgen jouw HR afdeling en de hiring managers. Met jarenlange ervaring zijn wij de perfecte partner om de juiste kandidaat of kandidaten voor jouw organisatie te vinden. 

Voor kandidaten

Voor kandidaten bieden wij een adviserende rol. Wij richten ons op kandidaten met MBO+ niveau maar hebben ook uitgebreide ervaring met Senior Management vacatures en vacatures op Directie niveau. We leren de kandidaat graag kennen en kijken verder dan alleen het CV. Wat zijn de competenties en de wensen van de kandidaat? Op basis van de competenties gaan we op zoek naar de perfecte match. Bovendien bieden we ook advies voor sollicitatiegesprekken.

Kortom, Genius Recruitment verbindt mens en bedrijf. Wij hebben een persoonlijke aanpak en kunnen daardoor advies op maat geven. We denken graag met de kandidaat en organisaties mee en zijn betrokken bij het gehele recruitmentproces. Bovendien hebben we passie voor het vak en hebben we zowel nationale als internationale ervaring.

 

Ruim 20 jaar ervaring

Zowel nationaal als internationaal

Groot relevant netwerk

Werving & selectie en interim recruitment

Ervaren outsourcing partner

Altijd één vast contactpersoon

Karin Raadschelders - Oprichter

Mensen verbinden, dat is mijn passie. Een passie die ik meer dan 15 jaar in de praktijk breng. Zo zorg ik voor een juiste match tussen het bedrijf en de kandidaat. Iemand op de juiste plek krijgen - passend bij de cultuur, het team en zowel de toekomst als het DNA van het bedrijf - dat is mijn doel. En dat gaat veel verder dan alleen te kijken naar het CV van de kandidaat, de focus ligt vooral op de competenties. De competenties van je medewerkers vormen de basis van je organisatie en de talenten van je medewerkers zijn de bouwstenen van je organisatie. Voor mij is het een succes, wanneer ik de kandidaat met de juiste competentie en talenten kan koppelen aan het juiste bedrijf. Lees verder

 
 
 

Partners

Maaike Willems

 

Als recruiter en loopbaanadviseur help ik organisaties met uiteenlopende recruitment vraagstukken.

Ik adviseer en ondersteun in de invulling van vacatures op korte termijn, liever nog adviseer ik over een langere termijn invulling en een duurzame inzetbaarheid. Ik kijk naar de interne mobiliteit en hoe (nieuwe) medewerkers te boeien en te behouden voor de organisatie. Niet alleen door training en opleiding, maar vooral door continu te luisteren en te kijken naar iemands drijfveren, kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling. Mede dankzij een stevige theoretische basis vanuit mijn opleiding tot coach voor loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, kan ik meerdere instrumenten hiervoor inzetten.

Ik denk mee als een recruitment business partner, ben oprecht geïnteresseerd, stel veel vragen en kom met creatieve, pragmatische oplossingen. Door mijn jarenlange ervaring met werving en selectie, weet ik snel te achterhalen wat de organisatie zoekt en hoe daar de best passende persoon bij te vinden.  Lees verder